En bra målerifirma i Stockholm använder sig utav olika interiöra målartekniker

När en interiörmålare målar hemmet använder de vanligen en grundläggande färg som appliceras med en rulle eller pensel på en plan yta. Om du vill lägga till en annan känsla i ditt hem finns det andra inredningstekniker som kan användas. Till exempel producerar en så kallad fauxfärg utseende av naturliga föremål som marmor eller sten.

Målare målar mönster i taket och på väggarna

Dessa målade scener kan täcka en hel vägg i rummet. Denna typ av inredningsteknik används ofta i barnrum. För att hitta någon som är duktigt i Mälardalen kan du söka till exempel “målerifirma Stockholm” på Google.se. Ibland kommer målerifirman att täcka alla fyra väggarna i ett barns rum med enkla former gjorda i ljusa färger. När en interiörmålare målar en väggmålning i andra rum i hemmet, begränsar de dem oftast till en vägg och de är ofta något mer sofistikerade. En vanlig typ av väggmålning är något från naturens vackra scener. Du kan även hitta fler duktiga målerifirmor i stockholm på Yelp genom att göra en sökning där.

En målerifirma i Stockholm till bra pris

Talangfulla målare utför dekorativ väggmålning

Med dessa tekniker kommer en interiörmålare att applicera virvlar av färg med hjälp av en pensel för att skapa havsvågor, blommor och andra motiv. De kan användas på väggar eller på kanter. Dekorativ målning kan appliceras på backsplash-plattorna istället för väggarna bakom kaminen eller köksområdet.

Stenciling – en målarteknik som ger charmigt resultat

Detta görs genom att dabba färg på ytor genom att använda svampar eller borstar i olika former. Detta skapar ett mönster när du tar bort stencilen. Denna metod används främst i hem med lantlig stil. Stencilerna görs i mitten eller längst upp på väggen som en kant eller till och med på trappsteg. Stenciling behöver inte konstnärlig skicklighet för att skapa bilderna. Allt du behöver göra är att sprida färgen i utklippsformen på stencilen.

Striping – ger vackra ränder

Detta fyller i färgen inom raden av ett visst utrymme. En interiörmålare placerar maskerande tejp i raka linjer på väggen. Ju längre isär tejpen placeras desto bredare kommer ränderna att vara. Efter att väggen har målats avlägsnas maskeringstejpen och detta ger klara, tydliga ränder. Om du vill sätta färger i kan du placera maskeringstejp på båda sidor av remsan och måla mellan remsorna av maskeringstejpen. När du tar bort remsor av maskeringstejp kommer du att ha en färgad rand mellan väggens stora färgpartier.

Svampning – ger molnliknande mönster när målaren är klar

Det här är en mycket enkel teknik för att lägga till dekoration på dina väggar. Alla inredningsmålare måste göra är att doppa en svamp i färgen och stämpla den på väggarna. För att ge de mjuka resultaten blir djupet olika nyanser av samma färg i mörka, ljusa och medeltoner. När du gör denna målningsteknik ska du använda en typ av porös eller naturlig svamp så att du får en stark textur. Denna metod är populär i gamla som nya hem och går hem hos folk i alla åldrar.

 

Comments are Disabled